• e hënë, 15 korrik 2024
Pavlovska Daneva e tërheq kandidimin për kryetare të Gjykatës Kushtetuese, Vasiq Bozaxhieva nuk e mori shumicën e nevojshme

Pavlovska Daneva e tërheq kandidimin për kryetare të Gjykatës Kushtetuese, Vasiq Bozaxhieva nuk e mori shumicën e nevojshme

Shkup, 3 qershor 2024 (MIA) - Gjyqtarja Ana Pavlovska Daneva në vazhdimin e seancës së sotme të Gjyk...

Gjykata Kushtetuese e Spanjës e pezulloi nismën për pavarësinë e Katalonjës

Gjykata Kushtetuese e Spanjës e pezulloi nismën për pavarësinë e Katalonjës

Madrid, 9 prill 2024 (MIA) – Gjykata Kushtetuese e Spanjës ka pezulluar sot nismën legjislative të P...

MPPS: Për të gjithë shfrytëzuesit e të drejtës së kompensimit për shkak të aftësisë së kufizuar është kryer pagesa pa marrë parasysh moshën

MPPS: Për të gjithë shfrytëzuesit e të drejtës së kompensimit për shkak të aftësisë së kufizuar është kryer pagesa pa marrë parasysh moshën

Shkup, 5 prill 2024 (MIA) - Pagesa e mbështetjes financiare kryhet në bazë të evidencës së shfr...

Gjykata Kushtetuese mori vendim që qytetarët me aftësi të kufizuar mbi 65 vjeç të marrin kompensim konform Ligjit për mbështetje financiare të kategorive vulnerabël të qytetarëve

Gjykata Kushtetuese mori vendim që qytetarët me aftësi të kufizuar mbi 65 vjeç të marrin kompensim konform Ligjit për mbështetje financiare të kategor...

Shkup, 29 mars 2024 (MIA) - Gjykata Kushtetuese e ka shfuqizuar nenin 3 paragrafi 1 pika 2 në pjesën...

Gjykata Kushtetuese e Kroacisë: Milanoviqi nuk mund të jetë kandidat për deputet apo për kryeministër

Gjykata Kushtetuese e Kroacisë: Milanoviqi nuk mund të jetë kandidat për deputet apo për kryeministër

 Zagreb, 18 mars 2024 (MIA)  - Gjykata Kushtetuese e Kroacisë sot  paralajmëroi  ...

Val: Gjykata Kushtetuese vazhdon të shërbejë si një shtyllë jetike në mbrojtjen e të drejtave të njeriut, sundimin e të drejtës dhe demokracisë

Val: Gjykata Kushtetuese vazhdon të shërbejë si një shtyllë jetike në mbrojtjen e të drejtave të njeriut, sundimin e të drejtës dhe demokracisë

Shkup, 15 mars 2024 (MIA) - Gjykata Kushtetuese, përmes jurisprudencës së saj, jo vetëm që mbrojti t...

Ageler: Presionet ndaj pushtetit gjyqësor janë diçka që duhet të ndërpriten, që gjykatësit të mund ta praktikojnë të drejtën

Ageler: Presionet ndaj pushtetit gjyqësor janë diçka që duhet të ndërpriten, që gjykatësit të mund ta praktikojnë të drejtën

Shkup, 15 mars 2024 (MIA) – Presionet ndaj pushtetit gjyqësor në Maqedoninë e Veriut është diçka që...

Kacarska: Vullneti i shtetit ligjor është më i fuqishëm se të gjitha anomalitë sistematike politike

Kacarska: Vullneti i shtetit ligjor është më i fuqishëm se të gjitha anomalitë sistematike politike

Shkup, 15 mars 2024 (MIA) - Gjashtëdhjetë vjet nga ekzistimi i  Gjykatës Kushtetuese është vetë...

Pendarovski: Gjykata kushtetuese të profilizohet akoma më aktivisht si mbrojtëse e të drejtave dhe lirive të njeriut

Pendarovski: Gjykata kushtetuese të profilizohet akoma më aktivisht si mbrojtëse e të drejtave dhe lirive të njeriut

Shkup, 15 mars 2024 (MIA) - Gjykata kushtetuese në të ardhmen duhet të profilizohet më aktivish...

Gjykata Kushtetuese feston 60 vjetorin e ekzistimit me Konferencë Ndërkombëtare me 130 mysafirë vendas dhe të huaj

Gjykata Kushtetuese feston 60 vjetorin e ekzistimit me Konferencë Ndërkombëtare me 130 mysafirë vendas dhe të huaj

Shkup, 15 mar 2024 (MIA) - Me rastin e 60 vjetorit të themelimit, Gjyka...

Fshihet grafa

Fshihet grafa "kombësi" nga certifikata e lindjes, e kurorëzimit dhe e vdekjes

Shkup, 28 shkurt 2024 (MIA) - Gjykata Kushtetuese e shfuqizoi pjesën "k...

Gjykata kushtetuese e hoqi pjesën e

Gjykata kushtetuese e hoqi pjesën e "nacionalitetit" në Ligjin për evidencën amë

Shkup, 28 shkurt 2024 (MIA) - Gjykata kushtetuese në mbledhjen e sotme solli vendim me të cilin...

Gjykatësja e sapozgjedhur Ana Pavllovska-Daneva ka filluar t'i kryejë detyrat e punës në Gjykatën Kushtetuese

Gjykatësja e sapozgjedhur Ana Pavllovska-Daneva ka filluar t'i kryejë detyrat e punës në Gjykatën Kushtetuese

Shkup, 9 shkurt 2024 (MIA) - Ana Pavllovska-Daneva sot i mori detyrat e...

Përfaqësues nga Ministria e Drejtësisë vizitojnë Gjykatën Kushtetuese në Turqi

Përfaqësues nga Ministria e Drejtësisë vizitojnë Gjykatën Kushtetuese në Turqi

Shkup, 9 shkurt 2024 (MIA) - Një delegacion i Ministrisë së Drejtësisë së Republikës së Maqedonisë s...

Ndërroi jetë Robert Badenter

Ndërroi jetë Robert Badenter

Paris, 9 shkurt 2024 (MIA) - Në moshën 95-vjeçare sot ndërroi jetë avokati dhe politikani francez Ro...

Image

QËNDRONI TË LIDHUR