Salmon i pjekur në salcë mjalti
- Post By Sadete Nebi
- 10:18, 14 nëntor, 2025
Aromatik, i lëngshëm dhe delikat — ky salmon i pjekur në salcë mjalti është zgjedhje ideale për një vakt të shpejtë, të shëndetshëm dhe elegant. Kombinimi i mjaltit, limonit dhe erëzave aromatike krijon ekuilibrin perfekt të shijes së ëmbël dhe të thartë, ndërsa salmoni mbetet i butë dhe lëngshëm.
Përbërësit:
100 gram mjaltë
2 lugë lëng limoni
1 lugë spec i kuq i ëmbël
4 fileto salmoni (rreth 800 g)
3 lugë erëza të përziera
4 lugë vaj ulliri
4 thelpinj hudhër (të grirë imët)
1 lugë piper i zi i bluar
1 limon (i prerë në feta).
Përgatitja:
Në një enë të vogël, përzieni mjaltin, lëngun e limonit, specin e kuq të ëmbël dhe specin e zi të bluar. Vendosni filetot e salmonit në një enë të thellë dhe spërkatini me erëza. Shtoni vaj ulliri dhe hudhër, pastaj hidhni përzierjen e përgatitur të mjaltit mbi fileto. Lërini të marinohen për të paktën 15 minuta. Ngroheni furrën në 200°C. Vendosni filetot në një tepsi të shtruar me letër pjekjeje, dekorojini me feta limoni dhe piqini për 15-20 minuta, derisa salmoni të jetë i butë dhe të copëtohet lehtësisht me pirun. Mund të shërbehet me spinaq dhe kërpudha.
Foto: Freepik