• e premte, 05 dhjetor 2025

Salmon i pjekur në salcë mjalti

Salmon i pjekur në salcë mjalti

Aromatik, i lëngshëm dhe delikat — ky salmon i pjekur në salcë mjalti është zgjedhje ideale për një vakt të shpejtë, të shëndetshëm dhe elegant. Kombinimi i mjaltit, limonit dhe erëzave aromatike krijon ekuilibrin perfekt të shijes së ëmbël dhe të thartë, ndërsa salmoni mbetet i butë dhe lëngshëm.

Përbërësit:

100 gram mjaltë

2 lugë lëng limoni

1 lugë spec i kuq i ëmbël

4 fileto salmoni (rreth 800 g)

3 lugë erëza të përziera

4 lugë vaj ulliri

4 thelpinj hudhër (të grirë imët)

1 lugë piper i zi i bluar

1 limon (i prerë në feta).

 

Përgatitja:

Në një enë të vogël, përzieni mjaltin, lëngun e limonit, specin e kuq të ëmbël dhe specin e zi të bluar. Vendosni filetot e salmonit në një enë të thellë dhe spërkatini me erëza. Shtoni vaj ulliri dhe hudhër, pastaj hidhni përzierjen e përgatitur të mjaltit mbi fileto. Lërini të marinohen për të paktën 15 minuta. Ngroheni furrën në 200°C. Vendosni filetot në një tepsi të shtruar me letër pjekjeje, dekorojini me feta limoni dhe piqini për 15-20 minuta, derisa salmoni të jetë i butë dhe të copëtohet lehtësisht me pirun. Mund të shërbehet me spinaq dhe kërpudha.

 

 

Foto: Freepik

Tags

QËNDRONI TË LIDHUR