• e enjte, 04 dhjetor 2025

Kërpudha të mbushura me djathë

Kërpudha të mbushura me djathë

Kërpudha të mbushura, s’mund të jenë më të shpejta ose më të lehta... Parahaje e shkëlqyer ose si pjatë shoqëruese e këndshme me çdo ushqim.

Përbërësit:

10 kërpudha të mëdha

220 gram djathë mocarela

1/2 qepë

1 lugë vaj ulliri

majdanoz i grirë

1 lugë spec i kuq

1 lugë zarzavate të thata

Përgatitja:

Hiqni kërcejtë nga kërpudhat dhe pritini imët. Pritini imët gjysmën e qepës dhe skuqini së bashku në vaj ulliri me kërcejtë e kërpudhave të grira derisa të avullojë i gjithë lëngu. Pritini një fetë mocarela përgjysmë dhe grimconi imët njërën gjysmë, ndërsa gjysmën tjetër pritini në feta. Përzieni mocarelën e grirë, kërpudhat, qepën dhe majdanozin, specin dhe perimet e thata dhe mbushni kërpudhat. Vendosni fetat e mocarelës sipër kërpudhave të mbushura dhe piqini në 200 gradë derisa djathi të marrë ngjyrë të artë.

 

Ju bëftë mirë!

 

Foto: Freepik

Tags

QËNDRONI TË LIDHUR