Patate të pjekura me fara susami
- Post By Sadete Nebi
- 11:02, 3 dhjetor, 2025
Këto patate të pjekura me fara susami janë një pjatë e thjeshtë, aromatike dhe e shëndetshme që kombinohet në mënyrë të përkryer me shumë pjata kryesore. Krokante nga jashtë, të buta nga brenda dhe të pasura me aromën e trumzës dhe rozmarinës - janë ideale për darka familjare ose drekë të shpejtë.
Përbërësit:
1 kg patate
1 lugë kripë
1 lugë erëza të përziera
1 lugë piper
1 lugë spec i kuq i ëmbël i bluar
1 lugë trumzë e tharë
1/2 lugë rozmarinë e tharë
2 lugë gjelle fara susami të plota
1 lugë gjelle fara susami të zeza
Pak vaj ulliri
Përgatitja:
Qëroni patatet dhe pritini në feta ose katrorë sipas dëshirës. Vendosini në një enë të madhe dhe shtoni kripë, erëza të përziera, piper, spec të kuq, trumzë dhe rozmarinë. Shtoni pak vaj ulliri dhe përzieni mirë që të mbulohen të gjitha copat e patateve. Më pas shtoni farat e susamit dhe përzieni përsëri. Vendosni patatet në një tepsi të shtruar me letër pjekjeje. Piqini në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 35–45 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të bëhen krokante.
Shërbimi:
Shërbehen të ngrohtë, si ushqim shoqërues ose si shujtë e lehtë.
Foto: Freepik