Për t'i ngrën pa u kujdesur për ndërgjegjen
Përbërësit:
100 gram miell integral
50 gram tërshëre
30 gram fara të përziera: luledielli, liri, susami
50 ml vaj
një e verdhë veze
1/2 lugë çaji kripë n
jë lugë çaji pluhur pjekjeje
3-4 lugë gjelle kos
Përgatitja:
Bluani tërshërën në blender (jo derisa të imëtohet plotësisht, por vetëm derisa të thërrmohet). Në një enë, përzieni tërshërën dhe përzierjen e farave, shtoni miellin, pluhurin pjekës, kripën dhe përzieni disa herë. Shtoni vajin dhe të verdhën e vezës dhe përzieni derisa të bashkohen, dhe në fund shtoni kosin. Hidheni përzierjen në sipërfaqen e punës dhe gatuajeni brumin. Nëse brumi është shumë ngjitës, shtoni vetëm pak miell, dhe nëse nuk bashkohet, shtoni pak kos. Vendoseni brumin në frigorifer për 10-15 minuta. Hapeni brumin në trashësinë që dëshironi, do të fryhet pak gjatë pjekjes. Pritini forma sipas dëshirës dhe piqeni në 180-190 gradë për rreth 10-12 minuta. Spërkateni me përzierjen e farave.
Foto: Freepik