Sallatë me kungull të pjekur dhe rukola
- Post By Sadete Nebi
- 10:12, 27 nëntor, 2025
Kjo sallatë e pasur dhe aromatike është kombinimi perfekt i ëmbëlsisë së kungullit të pjekur, freskisë së rukolës dhe shijes kremoze të djathit. Është ideale si shujtë e lehtë ose si pjatë shoqëruese freskuese për pjatë kryesore.
Përbërësit:
1.5 kg kungull (i prerë në katror)
4 lugë vaj ulliri
Kripë dhe piper i zi i bluar
120 gram djathë
150 gram rukola
1 lugë uthull molle
1 lugë salcë soje
60 gram arra të pjekura
Përgatitja:
Ngroheni furrën në 240°C. Përzieni katrorkat e kungullit me 2 lugë gjelle vaj ulliri, kripë dhe piper të zi të bluar. Shpërndajeni në mënyrë të barabartë në një shtresë të vetme në tepsi dhe piqeni për 15-20 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të jenë krokante në skajet. Lëreni të ftohet.
Vendosni kungullin e pjekur të ftohur në një enë të madhe sallate, shtoni rukolën dhe djathin e grirë.
Në një enë të vogël, përzieni:
1 lugë salcë soje
2 lugë vaj ulliri
1 lugë uthull molle
kripë dhe piper të zi të bluar sipas dëshirës
Hidheni sallatës këtë salcë dhe përziejeni ngadalë. Shtoni edhe arrat e pjekura dhe shërbejeni.
Foto: Freepik