• e premte, 05 dhjetor 2025

Sallatë me kungull të pjekur dhe rukola

Sallatë me kungull të pjekur dhe rukola

Kjo sallatë e pasur dhe aromatike është kombinimi perfekt i ëmbëlsisë së kungullit të pjekur, freskisë së rukolës dhe shijes kremoze të djathit. Është ideale si shujtë e lehtë ose si pjatë shoqëruese freskuese për pjatë kryesore.

Përbërësit:

1.5 kg kungull (i prerë në katror)

4 lugë vaj ulliri

Kripë dhe piper i zi i bluar

120 gram djathë

150 gram rukola

1 lugë uthull molle

1 lugë salcë soje

60 gram arra të pjekura

Përgatitja:

Ngroheni furrën në 240°C. Përzieni katrorkat e kungullit me 2 lugë gjelle vaj ulliri, kripë dhe piper të zi të bluar. Shpërndajeni në mënyrë të barabartë në një shtresë të vetme në tepsi dhe piqeni për 15-20 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të jenë krokante në skajet. Lëreni të ftohet.

Vendosni kungullin e pjekur të ftohur në një enë të madhe sallate, shtoni rukolën dhe djathin e grirë.

Në një enë të vogël, përzieni:

1 lugë salcë soje

2 lugë vaj ulliri

1 lugë uthull molle

kripë dhe piper të zi të bluar sipas dëshirës

Hidheni sallatës këtë salcë dhe përziejeni ngadalë. Shtoni edhe arrat e pjekura dhe shërbejeni.

 

 

Foto: Freepik

Tags

QËNDRONI TË LIDHUR