Kënaqësi e vërtetë për adhuruesit e delikateseve të peshkut. Shumë e shijshme
Përbërësit:
450 gramë fileto merluci (ose çdo lloj peshku)
400 gramë lulelakër dhe brokoli (një përzierje sipas dëshirës)
2 patate dhe karota mesatare, gjysmë të ziera
150 ml krem neutral i lëngshëm
3 vezë
3 lugë gjelle miell
3 thelpinj hudhër dhe një tufë majdanoz i freskët
kripë dhe piper i zi
vaj ose gjalpë për lyerjen e tavës
1 limon
Përgatitja:
Qëroni patatet dhe karotat dhe pritini në katror, pastroni pjesët e forta të lulelakrës dhe brokolit. Vendosni ujë në dy tenxhere për t'u ngrohur, pastaj shtoni kripë dhe kur uji të vlojë, vendosni patatet dhe karotat në njërën tenxhere, dhe lulelakrën dhe brokolin në tjetrën, dhe ziejini për 10 minuta, kullojini dhe lërini të ftohen. Nëse përdorni fileto peshku të ngrirë, shkrijini dhe lajini. Kullojini dhe thajini lehtë. Lyejeni mirë enën e pjekjes me gjalpë ose vaj. Rrihni vezët, shtoni miellin, duke pasur kujdes që të mos formohen kokrriza dhe shtoni ajkën, pastaj shtoni kripë, spec, hudhër të grirë imët dhe majdanoz dhe përziejini mirë të gjitha. Grimconi lulelakrën dhe brokolin dhe vendosni gjysmën në fund të tavës së pjekjes. Renditni patatet dhe karotat sipër perimeve të para, pastaj vendosni një shtresë tjetër lulelakër dhe brokoli. Vendosni fileton sipër perimeve dhe hidhni përzierjen e përgatitur (vezë, miell, ajkë dhe erëza).
Piqeni për 30 minuta në furrë të parangrohur në 210 gradë. Dekorojeni me limon.
Foto: Freepik