• среда, 17 јули 2024
НБА може да започне со истражување на можностите за проширување

НБА може да започне со истражување на можностите за проширување

Вашингтон, 17 јули 2024 (МИА) - НБА наскоро може да почне да работи на проширување. Лигата и...

Гир: Северна Македонија да го искористи позитивниот моментум и порешително да се движи кон евроинтегративниот пат

Гир: Северна Македонија да го искористи позитивниот моментум и порешително да се движи кон евроинтегративниот пат

Скопје, 10 јули 2024 (МИА) - Северна Македонија да го искористи позитив...

Писонеро: Темпото на преговорите за членство во ЕУ зависи од исполнувањето на условите од страна на земјите кандидати

Писонеро: Темпото на преговорите за членство во ЕУ зависи од исполнувањето на условите од страна на земјите кандидати

Брисел, 3 јули 2024 (МИА) – Европската комисија е сосема јасна во ставот дека приемот на нови членки...

ГАК ќе расправа за претстојниот Самит на ЕУ, на маргините на собирот ќе почнат преговорите за членство со Молдавија и Украина 

ГАК ќе расправа за претстојниот Самит на ЕУ, на маргините на собирот ќе почнат преговорите за членство со Молдавија и Украина 

Брисел, 25 јуни 2024 (МИА) – Подготовките за претстојниот Самит на ЕУ закажан за 27 и 28 јуни, како...

Шаленберг: Поради безбедност и стабилност, неопходно е идејата за проширувањето на ЕУ да се турка напред

Шаленберг: Поради безбедност и стабилност, неопходно е идејата за проширувањето на ЕУ да се турка напред

Луксембург, 24 јуни 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи на Австрија, Александар Шаленберг д...

Зголемен интерес меѓу членките на ЕУ за местото еврокомесар за проширување 

Зголемен интерес меѓу членките на ЕУ за местото еврокомесар за проширување 

Брисел, 4 јуни 2024 (МИА) - Повеќе земји членки на ЕУ пројавуваат интерес нивни претставник да раков...

Одбележани 20 години од најголемото проширување на Европската Унија

Одбележани 20 години од најголемото проширување на Европската Унија

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) -  Амбасадите на Чешката Република, Унгарија, Литванија, Полска, Слов...

ЕК одобри 25 милиони евра државна помош за проширување на терминалот за ЛНГ на Крк

ЕК одобри 25 милиони евра државна помош за проширување на терминалот за ЛНГ на Крк

Брисел, 7 мај 2024 (МИА) - Европската комисија го одобри барањето на Хрватска за доделување 25 милио...

Барозо: Не се потребни фиксни датуми за проширувањето на ЕУ, туку постепена интеграција на кандидатите за членство 

Барозо: Не се потребни фиксни датуми за проширувањето на ЕУ, туку постепена интеграција на кандидатите за членство 

Брисел, 2 мај 2024 (МИА) - Одредувањето на фиксни датуми за следното проширување на ЕУ не е најдобра...

Зградата на Еврокомисијата осветлена во чест на 20-годишнината од големото проширување на ЕУ 

Зградата на Еврокомисијата осветлена во чест на 20-годишнината од големото проширување на ЕУ 

Брисел, 1 мај 2024 (МИА) – Палатата „Берлемон“ во Брисел во која се наоѓа седиштето на Европската ко...

Лабиб: ЕУ не банкомат, туку Унија на вредности кои мора да ги почитуваат оние што сакаат да и се приклучат 

Лабиб: ЕУ не банкомат, туку Унија на вредности кои мора да ги почитуваат оние што сакаат да и се приклучат 

Брисел, 30 април 2024 (МИА) - Европската Унија не банкомат или организација за трансакции на пари, т...

Ранжел: Мораме да создадеме услови проширувањето на ЕУ да се случи што е можно побрзо

Ранжел: Мораме да создадеме услови проширувањето на ЕУ да се случи што е можно побрзо

Брисел, 30 април 2024 (МИА) - Европската Унија треба да даде многу јасен политички сигнал дека е за...

Јоурова: Владеењето на правото е основа на европската архитектура, мора да го заштитиме од негативни трендови 

Јоурова: Владеењето на правото е основа на европската архитектура, мора да го заштитиме од негативни трендови 

Брисел, 30 април 2024 (МИА) - Владеењето на правото е основното правило во европската архитектура и...

Лабиб: Партнерите со европска перспектива се дел од нашето семејство, но мора да продолжат со реформите 

Лабиб: Партнерите со европска перспектива се дел од нашето семејство, но мора да продолжат со реформите 

Брисел, 30 април 2024 (МИА) - Ова е многу важен ден за Европа, бидејќи првпат на Советот за општи ра...

Проширувањето и зајакнувањето на ЕУ и владеењето на правото теми на неформалниот европски Совет за општи работи

Проширувањето и зајакнувањето на ЕУ и владеењето на правото теми на неформалниот европски Совет за општи работи

Брисел, 30 април 2024 (МИА) – Процесот на проширување, зајакнувањето на Европската Унија и заштитата...

Image

Остани поврзан