• среда, 22 мај 2024
По инсистирањето на МАЕИ, Народниот правобранител на Албанија отвори предмет за пописот

По инсистирањето на МАЕИ, Народниот правобранител на Албанија отвори предмет за пописот

Тирана, 17 мај 2024 (МИА) - Народниот правобранител на Албанија отвори предмет за пописот на населен...

МАЕИ со честитка до претседателката Сиљановска-Давкова за изборот и инаугурацијата 

МАЕИ со честитка до претседателката Сиљановска-Давкова за изборот и инаугурацијата 

Тирана, 14 мај 2024 (МИА) - Македонската партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интегр...

До верниците честитка по повод Велигден упатија градоначалникот на Пустец , МД „Илинден“ и МАЕИ

До верниците честитка по повод Велигден упатија градоначалникот на Пустец , МД „Илинден“ и МАЕИ

Дебар, 5 мај 2023 (МИА) - По повод Празникот над празниците, Христовото воскресение Велигден, честит...

МАЕИ бара помош од Комитетот за елиминација на расната дискриминација за прашања поврзани со пописот во Албанија

МАЕИ бара помош од Комитетот за елиминација на расната дискриминација за прашања поврзани со пописот во Албанија

Дебар, 11 април 2024 (МИА) – Лидерот на Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, Васил Сер...

Честитка по повод Рамазан Бајрам од МД „Илинден“ и МАЕИ

Честитка по повод Рамазан Бајрам од МД „Илинден“ и МАЕИ

Дебар, 10 април 2024 (МИА) - По повод големиот муслимански празник Рамазан Бајрам, честитки до верни...

МАЕИ го информираше албанскиот државен врв за политичкиот успех на европско ниво, приемот во ЕФА

МАЕИ го информираше албанскиот државен врв за политичкиот успех на европско ниво, приемот во ЕФА

Тирана, 13 март 2024 (МИА) - Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за евр...

МД „Илинден“-Тирана го поздрави приемот на МАЕИ во ЕФА

МД „Илинден“-Тирана го поздрави приемот на МАЕИ во ЕФА

Дебар, 10 март 2024 (МИА) - Македонско друштво „Илинден“-Тирана ја поздрави одлуката на Генералното...

МАЕИ: Приемот во ЕФА историски ден за македонското политичко движење и  Македонците во Албанија

МАЕИ: Приемот во ЕФА историски ден за македонското политичко движење и  Македонците во Албанија

Дебар, 7 март 2024 (МИА) - Приемот за полноправна членка на Македонска алијанса за европска интеграц...

Стерјовски во Брисел: МАЕИ силен поборник за правата на Македонците во Албанија

Стерјовски во Брисел: МАЕИ силен поборник за правата на Македонците во Албанија

Дебар, 7 март 2024 (МИА) - Лидерот на Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, Васил Стерј...

МАЕИ стана полноправна членка Европската слободна алијанса ЕФА

МАЕИ стана полноправна членка Европската слободна алијанса ЕФА

Дебар, 7 март 2024 (МИА) – Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европ...

Делегација на МАЕИ во Стразбур на средба со претставници на Советот на Европа

Делегација на МАЕИ во Стразбур на средба со претставници на Советот на Европа

Дебар, 6 март 2024 (МИА) - Делегација на Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, оствари...

Почесниот претседател на МАЕИ Фетаху на средба со млади во Тирана за предизвиците на малцинствата во Албанија

Почесниот претседател на МАЕИ Фетаху на средба со млади во Тирана за предизвиците на малцинствата во Албанија

Дебар, 3 март 2024 (МИА) - Почесниот претседател на партијата Македонска алијанса за европска интегр...

Советот на општина Пустец го поддржа барањето на МАЕИ за поставување биста на Гоце Делчев на истоименот плоштад во Пустец

Советот на општина Пустец го поддржа барањето на МАЕИ за поставување биста на Гоце Делчев на истоименот плоштад во Пустец

Тирана, 28 февруари 2024 (МИА) - Советот на општина Пустец, ја поддржа иницијатвата и барањето на ед...

МАЕИ и партии на малцинствата бараат загарантирани места во албанскиот парламент

МАЕИ и партии на малцинствата бараат загарантирани места во албанскиот парламент

Тирана, 18 февруари 2024 (МИА) – Партијата на Македонците во Албанија, Македонска алијанса за европс...

МАЕИ: Фоте Никола беше столб на македонската заедница, неговите дела и заложби ќе бидат инспирација за сите генерации

МАЕИ: Фоте Никола беше столб на македонската заедница, неговите дела и заложби ќе бидат инспирација за сите генерации

Дебар, 12 февруари 2024 (МИА) – По смртта на еден од најголемите активисти и борци за правата на Мак...

Image

Остани поврзан