• понеделник, 17 јуни 2024
Зголемена фреквенција на граничните премини „Блато“ и „Џепиште-Требиште“, кај Дебар

Зголемена фреквенција на граничните премини „Блато“ и „Џепиште-Требиште“, кај Дебар

Дебар, 17 јуни 2024 (МИА) – На граничните премини „Блато“ и „Џепиште-Требиште“ кај Дебар, во последн...

Во општина Дебар сè помалку првачиња

Во општина Дебар сè помалку првачиња

Дебар, 17 јуни 2024 (МИА) - Во трите општински основни училишта во општина Дебар, од година во годин...

Дука, Куртовски, Ибраим и Пајкоски го честитаа празникот Курбан бајрам

Дука, Куртовски, Ибраим и Пајкоски го честитаа празникот Курбан бајрам

Дебар, 16 јуни 2024 (МИА) - По повод големиот празник Курбан (Аџи) Бајрам, честитки до сите верници...

Почна поставувањето фотоволтаични панели на општинската зграда и спортската сала во Дебар

Почна поставувањето фотоволтаични панели на општинската зграда и спортската сала во Дебар

Дебар, 12 јуни 2024 (МИА) - Со поддршка на Центарот за развој на југозападниот плански регион, општи...

Дебарските аџии пред утрешното заминување за Мека и Медина ги реализираа сите потребни активности

Дебарските аџии пред утрешното заминување за Мека и Медина ги реализираа сите потребни активности

Дебар, 4 јуни 2024 (МИА) - Дебарските верници, кои оваа година одлучија да го реализираат петтиот ст...

Дебарскиот локален совет за превенција го одржа првиот работен состанок

Дебарскиот локален совет за превенција го одржа првиот работен состанок

Дебар, 3 јуни 2024 (МИА) - Во просториите на општина Дебар, под ра...

Завршените средошколци од Центар Жупа државната матура ќе ја полагаат во гимназијата во Дебар

Завршените средошколци од Центар Жупа државната матура ќе ја полагаат во гимназијата во Дебар

Дебар, 30 мај 2024 (МИА) - Завршените средношколци од гимназијата „АТА“ од Центар Жупа државната мат...

Дебарското подрачје без струја

Дебарското подрачје без струја

Дебар, 25 мај 2024 (МИА) - Целото Дебарско конзумно подрачје од пред 20 часот вечерва е без напојува...

Во Дебар реализирана првата фаза од планираната дезинсекција и дератизација

Во Дебар реализирана првата фаза од планираната дезинсекција и дератизација

Дебар, 23 мај 2024 (МИА) - Општина Дебар информираше дека успешно е завршена првата фаза од дезинсек...

Во Дебар вечерва ќе се запрашува против комарци, пчеларите да ги заштитат пчелите

Во Дебар вечерва ќе се запрашува против комарци, пчеларите да ги заштитат пчелите

Дебар, 22 мај 2024 (МИА) - Општина Дебар информираше дека од вечерва ќе се реализира програмско запр...

Во тек неколку проекти на општина Дебар за подобри услови за граѓаните

Во тек неколку проекти на општина Дебар за подобри услови за граѓаните

Дебар, 21 мај 2024 (МИА) - Во насока на подобрување на условите за живот и создавање соодветен прост...

Дебарските пожарникари го одбележаа 20 мај - Меѓународниот ден на пожарникарите

Дебарските пожарникари го одбележаа 20 мај - Меѓународниот ден на пожарникарите

Дебар, 20 мај 2024 (МИА) - Во присуство на поранешни колеги, градоначалниците на Дебар и Маврово и Р...

Почна изградбата на паркинг простор во дебарското село Горно Косоврасти

Почна изградбата на паркинг простор во дебарското село Горно Косоврасти

Дебар, 15 мај 2024 (МИА) - Дебарското село Горно Косоврасти, во кое живеат над илјада жители, ќе го...

Во гимназијата во Дебар 139, во Центар Жупа 15 матуранти

Во гимназијата во Дебар 139, во Центар Жупа 15 матуранти

Дебар, 14 мај 2024 (МИА) - Во гимназиите во Дебар и Центар Жупа средното образование во учебната 202...

Во Дебар излезноста до 17 часот на претседателскитe 19 отсто, а на парламнетарните 31 отсто, во Центар Жупa 16,67 односно 16,78 отсто

Во Дебар излезноста до 17 часот на претседателскитe 19 отсто, а на парламнетарните 31 отсто, во Центар Жупa 16,67 односно 16,78 отсто

Дебар, 8 мај 2024 (МИА) - Во општините Дебар и Центар Жупа, попладнево, пополека се зголемува излезн...

Image

Остани поврзан