• сабота, 13 април 2024

Цената на парно греење за деловните корисници во Скопје се намалува за 35 проценти

Цената на парно греење за деловните корисници во Скопје се намалува за 35 проценти

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика ја намали цената за парното греење за 35 проценти за сите деловни корисници во град Скопје.

Ова, како што денеска информираше на прес-конференција претседателот на РКЕ Марко Бислимоски, се должи на намалувањето на цената на природниот гас на берзите. вј/бак/

Фото: МИА

Остани поврзан