• сабота, 20 април 2024

УНИЦЕФ: Многумина во Газа преживуваат со еден оброк дневно, други немаат ништо

УНИЦЕФ: Многумина во Газа преживуваат со еден оброк дневно, други немаат ништо

Газа, 22 февруари 2024 (МИА) – Детскиот фонд на Обединетите нации (УНИЦЕФ) ја истакна кризата со глад во Газа, наведувајќи дека има недостиг од вода за пиење.

- На децата им треба прекин на огнот веднаш, нагласи УНИЦЕФ.

Организацијата повтори дека конфликтот во Газа кој трае повеќе од 4 месеци доведе до хуманитарна криза. јт/

Остани поврзан