• понеделник, 29 мај 2023

Унгарскиот парламент го ратификуваше пристапот на Финска во НАТО

Унгарскиот парламент го ратификуваше пристапот на Финска во НАТО

Будимпешта, 27 март 2023 (МИА) - Унгарскиот парламент, во кој доминира десничарската партија Фидес на премиерот Виктор Орбан, денеска го ратификуваше членството на Финска во НАТО по неколку месеци одложување.

Големо мнозинство од пратениците, 182 гласа „за“ наспроти шест гласа „против“, го одобрија пристапот на нордиската земја во воениот сојуз. паг/

Остани поврзан