• сабота, 30 септември 2023

Силниот ветер оштети дрва во Градскиот парк во Велес

Силниот ветер оштети дрва во Градскиот парк во Велес

Велес,5 февруари 2023 (МИА) - Силниот ветер кој втор ден дува во Велес, попладнево искрши гранки од големи дрвја во Градскиот парк.

Се очекува екипи на ЈКП „Дервен“ утре да ги отстранат скршените гранки и оние кои висат од дрвјата и претставуваат опасност за посетителите на паркот, во најголем дел рекреативци и спортисти, кои и покрај ветрот таму трчаат и се подготвуваат за следните натпревари.

Воедно силниот ветер ја искорна и дрвената табла на Агенцијата за млади и спорт поставена во јуни  2016 година пред реквизитите за спортување  на отворено во Градскиот парк. ад/сп/

Остани поврзан