• понеделник, 15 јули 2024

САД наредија затворање на руските визни центри во Вашингтон и Њујорк

САД наредија затворање на руските визни центри во Вашингтон и Њујорк

Вашингтон, 22 јуни 2024 (МИА) - Американските власти ги информираа руските дипломати во Америка дека филијалите на визните центри во Вашингтон и Њујорк се затвораат, но конзуларната поддршка ќе продолжи и покрај зголемениот обем на работа, изјави за новинарите амбасадорот во САД, Анатолиј Антонов.

„Секојдневно се вршат напади врз нас, а денес пред еден час Американците ни испратија известување дека визните центри се затвораат и дека сега дополнителниот товар паѓа на рамениците на руските дипломати и конзули“, изјави руски дипломат по церемонијата. за одбележување на годишнината од почетокот на Големата татковинска војна.

Во исто време, Антонов истакна дека американската страна не ги објаснила причините за ваквата одлука и дека Русија се уште не најавила можни возвратни мерки. рп/

Фото: МИА архива

Остани поврзан