• петок, 12 јули 2024

Реакција на Град Скопје во врска со срушениот ѕид и ограда на Клиничкиот центар

Реакција на Град Скопје во врска со срушениот ѕид и ограда на Клиничкиот центар

Скопје, 17 јуни 2024

Ја известуваме јавноста дека по денешниот состанок организиран од страна на ЦУК, со присуство на претставници на општина Центар, Град Скопје и МВР, во врска до срушениот ѕид и ограда на Клиничкиот центар, се потврди укажувањето на Град Скопје дека законска надлежност за постапување во овој случај, односно согласно законските и подзаконски акти е на Министерството за здравство на Македонија.

Ѕидот кој има функција на ограда на Клиничкиот центар е надлежност на Министерството за здравство, односно негова изградба/реконструкција може согласно законските и подзаконски акти да прави единствено Министерството или негов орган овластен за истото, за што од страна на инспекторатот на општина Центар е издадено Решение за постапување.

Град Скопје

_________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

фото МИА архива

 

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан