• петок, 29 септември 2023

Неделен возен ред на Духовден, Жичарницата ќе работи вообичаено

Неделен возен ред на Духовден, Жичарницата ќе работи вообичаено

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - ЈСП Скопје соопшти дека поради верскиот празник Духовден, утре, петок (02.06.2023 год) и во сабота (03.06.2023 год) јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен, со исклучок на линиите 11, 11А, 18А, 32, 47А, 51, 55, 55Б, 56, 56А, 70, 74, 81, 118, 160, 164 и 180 кои ќе сообраќаат по саботен возен ред.

Во недела (04.06.2023 год) сите возила од јавниот превоз ќе сообраќаат по неделен возен ред.

Утре, петок (02.06.2023 год), во сабота (03.06.2023 год) и во недела (04.06.2023 год), на линиите 59 (Карпош3 - Кучевишка бара - Гробишта Бутел), 59А (Ново Лисиче - Гробишта Бутел) и 59Б (Кисела Вода - Гробишта Бутел) ќе сообраќаат дополнителен број автобуси.

Утре, петок (02.06.2023 год) билетарниците и центрите за персонализација нема да работат, а во сабота (03.06.2023 год) ќе имаат редовно работно време.

Жичарницата утре, петок (02.06.2023 год) ќе работи вообичаено, од 10 до 20 часот./

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан