• четврток, 18 април 2024

Седница на собраниската Комисија за економски прашања

Седница на собраниската Комисија за економски прашања

Скопје, 5 март 2024 (МИА) - Собраниската Комисија за економски прашања денеска ќе ја разгледува Предлог на Националната развојна стратегија 2024 – 2044 и исто така да ја започне и амандманската расправа за четирите стратешки инвестициски проекти, кои се носат по скратена постапка.   

Станува збор за предлозите на закони за реализација на стратешките инвестициски проекти „Соларен парк Стипион“ и Договор за стратешки инвестиционен проект „Соларен парк Стипион“, соларната електрична централа Пехчево, AIM GREEN TECH и МИТИЛИНЕОС когенеративна постројка Скопје. ев/са/

ФОТО: МИА Архива

Остани поврзан