• вторник, 03 октомври 2023

Јавен состанок на Аганцијата за пошти

Јавен состанок на Аганцијата за пошти

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) -  Агенцијата за пошти денеска во Скопје го организира 20-иот Јавен состанок за преземените активности и за регулаторните мерки во тековната година, како и за планираните актовности.

-Почитувајќи го принципот на транспарентно работење, Агенцијата своите јавни состаноци ги организира со цел да им овозможи на сите заинтересирани страни да се информираат за превземените активности и за регулаторните мерки во тековната година. Оваа прилика ја користи и да ја презентира состојбата на поштенскиот пазар во Република Северна Македонија, како и да ја запознае јавноста со тековните активности, плановите и програмите за делување во идниот период, се вели во соопштението од Агенцијата за пошти.

На состанокот ќе биде презентиран статистички извештај за поштенските активности во Република Северна Македонија за 2022 година, како и реализирани и планирани активности за 2023 година. сст/са/

фото МИА архива
 

 

 

Остани поврзан