• среда, 17 април 2024

МИА Најави - МКД

МИА Најави - МКД

12 февруари 2024

Скопје - Собранието на Р. Северна Македонија ќе ја одржи 143. седница (Сала „Македонија“ / 11:00)

Тетово – Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери заедно со министерот за образование и наука, Јетон Шаќири ќе присуствуваат и ќе се обратат на поставување на камен - темелник на ООУ „Рилиндја“ во село Селце, Тетово. (10:00)

Скопје - Седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија (Судски совет/10:00)

Скопје - Прес-конференција на Европскиот сојуз за промени. (плоштад „Скендербег“/12:00)

Скопје - Седница на Националниот совет за извоз при Стопанската комора на Северна Македонија. (Стопанската комора на Северна Македонија во сала 4 на 5-ти кат/12:00, изјави за медиуми на почетокот на седницата)

Скопје - Лансирање на онлајн алатка наменета за Ирегуларни Финансиски Текови (ИФТ) за Западен Балкан. (10:00 / регистрација на линк: https://gitoc.heysummit.com/talks/combating-illicit-financial-flows-in-the-western-balkans/ )

Скопје - Панел дискусија насловена „Одржливи партнерства: ESG стандардите во бизнис заедницата“ во коорганизација на Европската бизнис асоцијација и Шпаркасе банка АД Скопје. (Шпаркасе Центар за обуки, ул. Трифун Хаџијанев бр. 10, нас. Автокоманда/13:00)

Скопје - Kонцерт на Триото Николај/Руфинг/Татароглу – Leuchtfeuer & Sankyoku (Салон 19:19/20:00)

null

 

 

 

Скопје - Седница на Националниот совет за извоз при Стопанската комора на Северна Македонија (видо инсерти од изјавите за медиуми)

Претплатниците на МИА можат да ги користат видео инсертите во HD резолуција. Инфо на produkcija@mia.mk

_________________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Остани поврзан