• понеделник, 08 април 2024
МИА Најави МКД

3 март 2024

 

 

Скопје - СДСМ ќе го одржи 27. Конгрес. (хотел „Александар Палас“ / 18:00 часот)

Кавадарци - Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски ќе учествува на Осмомартовскиот марш, во организација на Форумот на жени на СДСМ,  по повод меѓународниот ден на жената 8 Март. (Маршот почнува од улицата „Едвард Кардељ“ се до плоштадот Маршал Тито во Кавадарци / 11:00/ 

Скопје - Прес - конференција на кандидатот за Претседател на Република Северна Македонија, Ѓорги Манасков. (хотел Континентал/ 11:00)

Скопје - Прес - конференција на Гранскиот Независен Синдикат на полицијата. (простории на КСОМ и НСП во Керамидница на раскрсницата на Комунална Хигиена Скопје/ 11:00)

Истанбул - Концерт на македонска виолинистка Пламенка Трајковска на престижниот фестивал „Жените од светот“.

Фото: МИА архива

_______________________________________________________________________________________________

МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини.

Остани поврзан