• недела, 19 мај 2024

Македонски железници одбележуваат 151 година од основањето

Македонски железници одбележуваат 151 година од основањето

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - Железници на Република Северна Македонија денеска одбележуваат 151 година од основањето, односно кога на 9 април 1873 е пуштена македонската делница на трансбалканската линија Виена – Солун. 

На настанот, што ќе се одржи денеска во Кино салата кај Железничко – патничката станица во Скопје, како што е најавено ќе се обрати директорот на Македонски железници - Инфраструктура Зоран Трифуновски, а ќе биде претставена и визијата за иднината на железничката инфраструктура во земјава. дма/бак/

Фото: МИА архива

                              

Остани поврзан