• четврток, 22 февруари 2024

Левица: Пожар на стари објекти во Влае, планирана изградба на нови згради

Левица: Пожар на стари објекти во Влае, планирана изградба на нови згради

Скопје, 27 ноември 2023

Викендов избувна пожар во Влае на локации предвидени за изградба на кружен тек и улица. Во близина е планирана и изградба на нова населба со висококатници за кои се наменети улицата и кружниот тек. 

За горенаведените градежни планирања веќе протестираа граѓаните на Влае бидејки новата населба не е предвидена да биде градена по принципот на хумано живеење. 

Висококатниците се планирани да се градат на местото на работилниците на поранешно ГП Маврово.

Левица веќе се изјасни дека е против ваквото непланско градење и дивеење и дека ќе направи се преку свое делување во Советот тоа да го спречи.

Прашуваме: Дали овој пожар е со истото сценарио како кај фабриката „Треска’’ каде минатата година во април избувна пожар точно на локациите каде се планираше да се градат висококатници?

 

Фото: Левица

Сектор за медиуми и односи со јавност на ПП Левица

________________________________________________________________________________________ 

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

 

Остани поврзан