• вторник, 27 февруари 2024

Левица го одржа Вториот Пленум

Левица го одржа Вториот Пленум

Скопје, 3 декември 2023
 
Вчера, 02 декември 2023, Левица го одржа Вториот редовен Пленум на партијата.
 
Делегатите на Пленумот ги усвоија Статутарните одлуки, а на оваа сесија на Централниот комитет беше реизбран досегашниот состав на Президиумот.
 
Президиумот на Левица, едногласно го реизбра проф. д-р Димитар Апасиев, за старо-нов претседател на партијата, кој ја назначи Јована Мојсоска за Генерален секретар на Левица.

Левица

—————————————————————————————————————————

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан