• среда, 19 јуни 2024

ВМРО-ДПМНЕ организира свеченост по повод одбележувањето на празникот на рамноапостолите Св. Кирил и Методиј

ВМРО-ДПМНЕ организира свеченост по повод одбележувањето на празникот на рамноапостолите Св. Кирил и Методиј

Скопје, 24 мај 2024 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ утре во црквата  Св. Богородица - Калишта, Струга, организира свеченост по повод одбележувањето на празникот на рамноапостолите Св. Кирил и Методиј. На настанот свечен говор пред присутнит ќе има претседателот на партијата Христијан Мицкоски. 

Во рамки на свеченоста ќе се одржи трибина под наслов „Св. Кирил и Методиј, Стожер на Постоењето!" ќе се обратат Зоран Љутков, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓоко Ѓорѓевски, редовен професор на Православниот Богословски факултет Св. Климент Охридски - Скопје и Митко Панов, редовен професор на Институтот за национална историја при УКИМ - Скопје. ев/

ФОТО: ВМРО-ДПМНЕ

Остани поврзан