• среда, 06 декември 2023
Reshat Ameti shpërblehet me çmim artistik në Doha të Katarit

Reshat Ameti shpërblehet me çmim artistik në Doha të Katarit

Shkup, 30 nëntor 2023 (MIA)- Profesori i Fakultetit të Arteve i Universitetit të Tetovës, Prof. Ord....

ITSHKSH me aktivitete të shumta kujton Nëntorin e shenjtë bashkë me shqiptarët e Kroacisë

ITSHKSH me aktivitete të shumta kujton Nëntorin e shenjtë bashkë me shqiptarët e Kroacisë

Shkup, 29 nëntor 2023 Nga data 23 deri më 27 nëntor, për nder të 111 vjetorit të Pavarësisë...

Kostadinovska-Stojçeva: Kultura e Maqedonisë zyrtarisht bëhet pjesë e

Kostadinovska-Stojçeva: Kultura e Maqedonisë zyrtarisht bëhet pjesë e "Shtigjeve kulturore" të Këshillit të Evropës

Shkup, 27 nëntor 2023 (MIA) - Kultura e Maqedonisë për herë të parë bëhet pjesë e projektit evropian...

Në UT u mbajt koncert festiv për Ditën e Falënderimeve

Në UT u mbajt koncert festiv për Ditën e Falënderimeve

Shkup, 24 nëntor 2023 Fakulteti i Arteve i Universitetit të Tetovës, më 23 nëntor 2023, orga...

Ditët e alfabetit përmbyllen në Muzeun e Alfabetit me ekspozitën për Qiriazët

Ditët e alfabetit përmbyllen në Muzeun e Alfabetit me ekspozitën për Qiriazët

Shkup 23 nëntor 2023 (MIA) - Ekspozita me dokumente dhe fotografi me moto: “Qiriazët – themeltarët e...

Ndarja e çmimeve për gazetarë të cilët morën pjesë në konkursin

Ndarja e çmimeve për gazetarë të cilët morën pjesë në konkursin "Shkupi, kryeqyteti evropian i kulturës"

Shkup, 23 nëntor 2023 (MIA) - Në kuadër të manifestimit "Ditët evropiane Shkup-2023" organizuar nga...

Në Universitetin e Tetovës u shënua 115-vjetori i Kongresit të Manastirit

Në Universitetin e Tetovës u shënua 115-vjetori i Kongresit të Manastirit

Tetovë, 21 nëntor 2023 (MIA) - Universiteti i Tetovës, përkatësisht Fakulteti Filologjik, sot përmes...

Arkivat shqiptare u prezantuan në “Ditë e Alfabetit”

Arkivat shqiptare u prezantuan në “Ditë e Alfabetit”

Shkup, 21 nëntor 2023 (MIA) - Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në S...

Në Manastir shënohet përvjetori i Kongresit të Manastirit dhe Dita e Alfabetit Shqip

Në Manastir shënohet përvjetori i Kongresit të Manastirit dhe Dita e Alfabetit Shqip

Manastir, 21 nëntor 2023 (MIA) - Një delegacion i lartë i kryesuar nga presidenti i Republikës së Sh...

ITSHKSH: U prezantuan tre projektet madhore të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

ITSHKSH: U prezantuan tre projektet madhore të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

Shkup, 20 nëntor 2023 Sot, në ditën e gjashtë të manifestimit kulturor-shkencor “Ditët e alf...

Shpallet konkursi për mbështetjen e zhvillimit profesional të kuadrove deficitare në fushën e kulturës për vitin 2024

Shpallet konkursi për mbështetjen e zhvillimit profesional të kuadrove deficitare në fushën e kulturës për vitin 2024

Shkup, 20 nëntor 2023 (MIA) - Ministria e Kulturës njofton se nga sot do të fillojë Konkursi pë...

Në Tiranë u promovua libri “Bota shqiptare” nga Skënder Asani

Në Tiranë u promovua libri “Bota shqiptare” nga Skënder Asani

Shkup, 20 nëntor 2023 (MIA)- Të dielën në Tiranë, në kuadër të “Panairit të librit 2023”, në stendën...

ITShKSh përuroi veprën për historinë dyshekullore të shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut

ITShKSh përuroi veprën për historinë dyshekullore të shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut

Shkup, 18 nëntor 2023 (MIA) – Ditën e shtunë, edicioni i pestë i manifestimit “Ditët e Alfabetit” iu...

Tre grafistë tetovarë me ekspozitë të përbashkët të 40 veprave në Galerinë e Arteve

Tre grafistë tetovarë me ekspozitë të përbashkët të 40 veprave në Galerinë e Arteve

Tetovë, 18 nëntor 2023 (MIA) - Në Galerinë e Arteve në Tetovë mbrëmë u bë hapja solemne e ekspozitës...

“Ditët e Alfabetit”, prezantohet 70-të vjetori i punës së Institutit albanologjik të Prishtinës

“Ditët e Alfabetit”, prezantohet 70-të vjetori i punës së Institutit albanologjik të Prishtinës

Shkup, 17 nëntor 2023 (MIA) - Në ditën e katërt të manifestimit “Ditët e Alfabetit” u shënua 70 vjet...

Image

Остани поврзан