• e hënë, 17 qershor 2024

QMK: Nëntë zjarre të ambient të hapur, dy janë ende aktive

QMK: Nëntë zjarre të ambient të hapur, dy janë ende aktive

 Shkup, 8 prill 2024 (MIA) - Në 24 orët e fundit ka pasur nëntë zjarre në ambient të hapur, dy prej të cilave janë ende aktive, njofton Qendra për Menaxhim me Kriza (QMK).

Zjarrfikësit nga NJTZ Kumanovë të premten nga ora 14:05 deri në orën 15:25 kanë qenë në intervenim me zjarr në atarin e fshatit Vishticë të Komunës së Likovës. Në zjarr është përfshirë vegjetacioni  i ulët dhe pyjet e degraduara. Për shkak të Ekipet e TPPE Kumanovë për shkak të paaritshmërisë në terren ekipet e NJTZ Kumanovë nuk kanë mundur të intervenojnë, me çka janë njoftuar NP "Pyjet Nacionale" filial nga Kumanova dhe SP Matejç. 

 Zjarrfikësit nga NJTZ Koçan dje, nga ora 21:39, pas raportimit në 112 për zjarr në ambient ​​të hapur në rrugën Koçan-Ponikvë, kanë dalë në terren dhe kanë konstatuar se bëhet fjalë për një deponi të djegur në rrugën ku kalojnë piknikët.

 Për shkak të kontrollit mbi deponinë e djegur në mënyrë që zjarri të mos përhapet jashtë deponisë në një pyll cilësor, një ekip prej dy zjarrfikësve me një makinë zjarrfikëse dhe tre vullnetarë.

QKM-ja rikujton që të mos digjet vegjetacioni në ambient të hapur, të pastrohen rregullisht kanalizimet kulluese dhe të mos hidhen mbeturina në to. 

 Në 24 orët e fundit numrin  ka pasur gjithsej  1829 thirrje  në numrin 112 për raste urgjente prej të cilave 56.48 për qind janë thirrje "reale", ndërsa 43.52 për qind për nevoja të tjera të qytetarëve që nuk kanë qenë urgjente.

Policisë i janë drejtuar 60.7 për qind, drejt ndihmës së shpejtë mjekësore 33.56 për qind, ndërsa drejt  zjarrfikësve 5.70 për qind zjarrfikësve të thirrjeve reale drejt 112 në QRM. 

Foto: Arkivi i MIA-s 

 

 

 

QËNDRONI TË LIDHUR