• четврток, 30 мај 2024
Совети за чистење на ѕидовите во домот

Совети за чистење на ѕидовите во домот

Лондон, 27 мај 2024 (МИА) - При темелно чистење на домот, честопати се занемарува можеби најголемата...

ИЈЗ со совети за заштита од инсекти

ИЈЗ со совети за заштита од инсекти

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) - Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) дава практични совети за заштита на на...

Морската сол делотворна против мрсна коса

Морската сол делотворна против мрсна коса

Лос Анџелес, 15 мај 2024 (МИА) - Проблемот со мрсна коса е предизвикан од акумулацијата на тн. Себум...

Зошто Холандија е една од најсреќните држави во светот?

Зошто Холандија е една од најсреќните држави во светот?

Амстердам, 13 мај 2024 (МИА) - Холандија важи за една од најсреќните држави во светот - со најсреќни...

Најчестите знаци на прекумерно внесување шеќер

Најчестите знаци на прекумерно внесување шеќер

Лос Анџелес, 30 април 2024 (МИА) - Внесувањето шеќер во големи количини е штетно за човековото тело...

Раните знаци на аутизам може да се откријат и пред тригодишна возраст

Раните знаци на аутизам може да се откријат и пред тригодишна возраст

Лос Анџелес, 29 април 2024 (МИА) - Нарушувањата од спектарот на аутизмот (АСН) се состојби предизвик...

Исхрана и слабеење: Почести оброци наместо три големи

Исхрана и слабеење: Почести оброци наместо три големи

Лос Анџелес, 29 април 2024 (МИА) - Во денешниот свет полн со трендови и разни совети за исхрана, едн...

На која возраст треба трајно да се престане со алкохол?

На која возраст треба трајно да се престане со алкохол?

Лос Анџелес, 29 април 2024 (МИА) - Многумина повремено уживаат во алкохолни пијалоци... Но, некои лу...

Поврзаност меѓу здравата исхрана и срцевите болести кај жени со рак на дојка

Поврзаност меѓу здравата исхрана и срцевите болести кај жени со рак на дојка

Лос Анџелес, 23 април 2024 (МИА) - Жените кои во времето на откривањето и дијагностицирањето рак на...

Совети за родители и поуспешни деца

Совети за родители и поуспешни деца

Лос Анџелес, 12 април 2024 (МИА) - Начинот како се разговара со децата и како родителот се однесува...

Пасивно-агресивно однесување: Реченици што треба да се избегнуваат

Пасивно-агресивно однесување: Реченици што треба да се избегнуваат

Лос Анџелес, 8 април 2024 (МИА) - Пасивно-агресивното однесување често се јавува во секојдневниот жи...

Совети за сезоната на крлежи

Совети за сезоната на крлежи

Скопје, 1 април 2024 (МИА) - Сезоната на крлежи трае од април до септември, па важно е однапред да с...

Најчестите грешки во говорот на телото при разговор за работа

Најчестите грешки во говорот на телото при разговор за работа

Њу Делхи, 1 април 2024 (МИА) - Говорот на телото кажува многу во разговорите за работа, велат стручњ...

САД: Специфична куќа со комбиниран британско-средзмноморско-американски стил

САД: Специфична куќа со комбиниран британско-средзмноморско-американски стил

Индијанаполис, 25 март 2024 (МИА) - Дизајнерката од САД, Хајди Вудман на барање на сопствениците на...

Утрински навики на успешните луѓе

Утрински навики на успешните луѓе

Лос Анџелес, 19 март 2024 (МИА) - Успехот не е резултат само на среќа, се вели, иако среќата е неопх...

Image

Остани поврзан