• вторник, 03 октомври 2023

НУ Центар за култура-Битола објави конкурс за монодрамски текст

НУ Центар за култура-Битола објави конкурс за монодрамски текст

Битола, 7 јуни 2023 (МИА) - Националната установа Центар за култура-Битола објави конкурс за монодрамски текст, со цел како што информираат, да се придонесе во развојот на современата драматургија.

Пристигнатите текстотови ќе ги оценува жири кои ќе додели прва, втора и трета награда, а ќе откупи 5 други монодрамски текстови.

Монодрамските текстови ќе бидат публикувани и промовирани на следниот Интернационален фестивал на монодрама што се одржува во Битола.

Конкурсот е објавен и завршува на 30 септември, соопштија од НУ Центар за култура-Битола. мт/дма/


Фото: МИА

Остани поврзан