• вторник, 23 јули 2024

Почеток на градежните работи на Универзална сала

Почеток на градежните работи на Универзална сала

Скопје, 21 февруари 2024 (МИА) - Министерството за култура денеска пред Универзалната сала ќе го објави почетокот на градежните работи на овој објект.

Најавено е присуство на министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска, градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, претседателот на СДСМ и поранешен премиер Димитар Ковачевски, управителот на фирмата изведувач „Универзал-Балкан“, Билјана Блажевска, проектант од „Мегарон инженеринг“, Бујар Муча и надзорниот инженер од ЕОС Е.Е.,Љубин Макровски.

Министерството за култура неодамна со Договор ги презема од Град Скопје правата за реконструкција и адаптација на Универзалната сала. ир/бак/

Фото: МИА архива

Остани поврзан