• понеделник, 15 април 2024

Личните документи и извршителите, теми на брифингот со омбудсманот Зибери

Личните документи и извршителите, теми на брифингот со омбудсманот Зибери

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Промената на личните документи ќе биде една од темите на денешниот брифинг со медиумите што ќе го одржи народниот правобранител Насер Зибери.

Како што најави Канцеларијата на Народниот правобранител, на брифингот ќе стане збор и за ставот на институцијата за непочитувањето на измените на законите за облигациони односи и за извршување од страна на извршителите во делот на застарување и наплатата на каматата и други проблеми поврзани со ова прашање. дма/са/

Форо:МИА архива

Остани поврзан