• петок, 23 февруари 2024

Мишел го поздрави големиот напредок во односите меѓу Ерменија и Азербејџан

Мишел го поздрави големиот напредок во односите меѓу Ерменија и Азербејџан

Брисел, 7 декември 2023 (МИА) -  Претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел, го поздрави „големиот напредок“ во односите меѓу Ерменија и Азербејџан, откако двете држави се согласија да разменат воени заробеници и да работат на нормализирање на односите.

„Среќен што го дочекавме големото достигнување“ во односите, напиша Мишел на X, поранешен Твитер. „Особено добредојде ослободување на приведените и невидено отворање на политички дијалог“. зш/

Остани поврзан