• понеделник, 20 мај 2024

Костадиновска-Стојчевска: Нема откажување од модерна европска инфраструктура

Костадиновска-Стојчевска: Нема откажување од модерна европска инфраструктура

Скопје, 20 април 2024

 

Изјава за медиуми, Бисера Костадиновска-Стојчевска, коносителка на ИЕ5

 

До 2028 нови 194 километри безбедни и модерни автопати и реконструкција на 950 киломерти патишта низ целата држава. 

Ги впишавме македонските патишта во мапата на главните европски коридори. Го реконструиравме планинскиот превој Плетвар и започнавме со изградба на првиот автопат во Пелагонискиот регион, Прилеп-Битола, во должина од 39,3 километри. 

Со поддршка на Европската банка за обнова и развој во вредност од над четири милиони евра, го градиме експресниот пат Битола-Меџитлија, дел од Коридор 10. 

Мора да остане државата на европскиот пат, отворена за странски директни инвестиции, кои отвораат работни места и ја јакнат домашната економија. 

Ние нудиме ефикасен план за модернизацијата на македонските патишта.

СДСМ гради повеќе, СДСМ инвестира повеќе.

СДСМ - Центар за комуникации со јавноста

Фото и видео: СДСМ - Центар за комуникации со јавноста

__________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан