• понеделник, 18 септември 2023

Клековски и Василевска на средба со Сијарто: Најдобрите практики од Европа за изработка на програмата на ВМРО-ДПМНЕ

Клековски и Василевска на средба со Сијарто: Најдобрите практики од Европа за изработка на програмата на ВМРО-ДПМНЕ

Скопје, 6 јуни 2023 

Денес членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Сашо Клекоски и пратеничката и координатор на стручните комисии на ВМРО-ДПМНЕ проф. д-р Иванка Василевска остварија средба со унгарскиот министер за надворешни работи и претставник на партијата ФИДЕС, Петер Сијарто.

Средбата е продолжение на претходно договорената соработка околу изработката на програмата на ВМРО-ДПМНЕ и ползување на искуствата и стручните мислења од повеќе европски држави меѓу кој е и Унгарија.

На средбата договорено е соработката да продолжи на стручно меѓукомисиско ниво за повеќе стручни области и реформи пред се во економскиот и политичкиот систем, инвестициите, раст на стандардот, борба против корупција.

Во наредниот период што следи ќе биде интензивирана соработката со цел да се извлечат најдобрите искуства на европските држави.

 


Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

________________________________________________________________________________________ 

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан