• недела, 04 јуни 2023

Донев: Мора да се гласа за да ги дадеме претставниците во 49-от парламент на Бугарија

Донев: Мора да се гласа за да ги дадеме претставниците во 49-от парламент на Бугарија

Софија, 2 април 2023 (МИА) - Мора да се изгласа на гласање затоа што треба да дадеме претставници во 49-то Собрание. Мора да избираме за да имаме редовна влада, изјави техничкиот премиер Галаб Донев, кој претпладнево гласаше во софиската населба Бенковски на вонредните парламентарни избори.

Донев упати апел до бугарските граѓани да гласаат и да ги изберат оние „кои ќе не претставуваат во 49. Народно собрание, оние што ќе зависат од нив да ја состават равенката за управувањето со државата во наредните месеци и години“.

-Денеска е време за избор, не е време за ветувања, за кампања, не е време за прогнози, кажа техничкиот премиер Донев. сд/

Остани поврзан