• среда, 12 јуни 2024

Денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј е неработен ден за сите граѓани

Денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј е неработен ден за сите граѓани

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците, 24 мај - Денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј е неработен ден за сите граѓани на  Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани во Република Северна Македонија им го честита празникот. дма/сст/

Фото: МИА архива

 

Остани поврзан