• вторник, 16 април 2024

Конференција „Иднината е зелена“

Конференција „Иднината е зелена“

Скопје, 2 март 2024 (МИА) - Во организација на Демократска обнова на Македонија (ДОМ) денеска во Скопје ќе се одржи конференција „Иднината е зелена“ на која ќе учествуваат претставници од зелено-левата партија од Данска, како и од шведската зелена партија.

Во рамки на конференцијата ќе се одржат серија панел дискусии на теми од областа на зелена и одржлива енергија, климатски промени, како и заштитата на животната средина, што е од исклучителна важност за креирање на севкупен одржлив развој. дма/лв/

Фото: МИА архива

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан