• петок, 14 јуни 2024

ЕдуЛаб-вебинар: „Тренинг за сајбер безбедност за едукатори“

ЕдуЛаб-вебинар: „Тренинг за сајбер безбедност за едукатори“

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Во организација на невладината СмартАп - Лабораторија за социјални иновации денеска преку платформата Зум ќе се одржи „Тренинг за сајбер безбедност за едукатори“. 

Целта е да се создадат системски решенија и механизми за справување со интернет заканите.

- Аспектите на позитивната онлајн комуникација, препозавањето и справувањето со кибер насилство, почитта и толерантното онесување на интернет, критичкото размислување и неговото развивање со цел препознавање лажни информации и онлајн измами се темите што ги опфаќа вториот ЕДУЛАБ-вебинар, најави СмартАп - Лабораторија за социјални иновации.

Учеството на вебинарот е бесплатно, со задолжителна регистрација преку следниот
линк, а секој учесник ќе се стекне и со сертификат. лв/мд/

Остани поврзан