• e martë, 23 korrik 2024

Popovski: Jam i tronditur nga lajmi për Sallën universale, fatmirësisht nuk pati viktima në njerëz

Popovski: Jam i tronditur nga lajmi për Sallën universale, fatmirësisht nuk pati viktima në njerëz

Shkup, 9 prill 2024 (MIA) - U shqetësova dukshëm nga lajmi se Salla universale po digjet. Salla është sinonim për shumë njerëz, ndoshta më e njohur se hekurudha e vjetër dhe kopshti zoologjik dhe të gjitha ndërtesat në këtë vend, deklaroi ish drejtori i Sallës universale, Dushko Popovski i cili sot e vizitoi objektin pasi shpërtheu zjarri. 

Për fat, siç theksoi, nuk ka viktima dhe as persona tw lwnduar. 

"Kam qenë këtu drejtor nga viti 2005 deri vitin 2009, kohë kur ndërtesa ishte e mbiamortizuar, madje ishte në kufirin e vlerës së përdorshme, pra një objekt i tillë me karakter të përkohshëm nuk lejohej të punonte në kushte të tilaë për më shumë se 40 apo 50 vjet. Nuk ka funksionuar ndoshta shtatë, tetë vitet e fundi, por që kur u bëra drejtor informacionin e parë që mora ishte se një objekt i ngjashëm apo si ky është projekt bullgar, në Bullgari u dogj për shtatë minuta. Mund ta imagjinoni se çfarë tragjedie do të ishte në rast se salla ishte e mbushur", tha Popovski.

Ai shtoi se të gjithë e dinin pwr Sallën Universale, sepse gjatë funksionimit të saj kaluan më shumë se gjashtë milionë vizitorë.

Nw pyetjen nëse beson që më në fund do të restaurohet Salla universale, ai tha se qw në vitin 2005 kur mori detyrën kishte projekt për rikonstruim dhe zgjerim.

 

"Ai projekt ndryshohej, e them përsëri, nuk e di për çfarë interesash, por ai projekt që e fillova në atë kohë, ndoshta nga ndonjë nga paraardhësit e mi nuk u realizua. Dhe kjo ka shkuar kështu, por është fat që mori flakë ose nuk u shemb", tha Popovski.

Zjarri ka rënë paraditen e sotme në Sallën universale në Shkup. Nga QMK bëjnë të ditur se po digjet njëra kupolat e objektit dhe se zjarrfikësit janë në vendngjarje duke u përpjekur për të shuar zjarrin.

Në Sallën universale na vazhdë kanë qenë punimet për rinovimin e saj. qa/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Тој проект се менуваше, пак велам, не знам за какви интереси, меѓутоа тој проект што јас го започнав во тоа време, можеби и некои од моите претходници не се реализира. И сето тоа така тлееше, среќно е што се запали или не се сруши, изјави Поповски.

Пожар избувна претпладнево во Универзалната сала во Скопје. Од Центарот за управување со кризи информираа дека гори една од куполите на објектот и дека пожарникарите се на самото место и се обидуваат да го изгаснат пожарот. 

Во Универзална сала во тек беа работи за нејзино реновирање.бд/бт/

Фото МИА

 

QËNDRONI TË LIDHUR