• e enjte, 11 korrik 2024

Takim i kryetarit të Kuvendit Gashi me ambasadorin italian SIlvestri

Takim i kryetarit të Kuvendit Gashi me ambasadorin italian SIlvestri

Shkup, 11 qershor 2024 (MIA) - Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Afrim Gashi, ka takuar sot Andrea Silvestrin, ambasadorin e Republikës së Italisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, ku siç njoftohet nga pres-shlrbimi qeveritar ambasadori Silvestri e ka uruar Gashin për zgjedhjen e tij në krye të Kuvendit si kryetar i zgjedhur me një numër të konsiderueshëm votash, duke i uruar punë të suksesshme dhe duke nënvizuar mekanizmin demokratik të vetë zgjedhjeve.

Në të njëjtën kohë, atij iu dha një mesazh urimi nga presidenti i Senatit italian, Ignazio La Rusa, me urime për sukses në punën e tij të ardhshme.

Gashi e njohu ambasadorin me aktivitetet e deritanishme të shtëpisë ligjvënëse, formimin e ardhshëm të komisioneve dhe trupave të tjera punuese, si dhe pritjet për formimin e shpejtë të Qeverisë së re. Ai theksoi se si president i përgjegjshëm do të mbetet i hapur për bashkëpunim me të gjitha partitë politike të përfaqësuara në Kuvend, sepse të gjithë duhet të punojnë në të mirë të qytetarëve dhe shtetit në tërësi.

Në kuadër të bashkëpunimit dypalësh mes dy vendeve, presidenti theksoi se e vlerëson lart bashkëpunimin me miken Italinë , vend që është mbështetës i fuqishëm i Maqedonisë së Veriut në rrugën e integrimeve evropiane.

Ambasadorja Silvestri e informoi Presidentin për marrëdhëniet ekzistuese të planit të bashkëpunimit ndërparlamentar dhe shprehu shpresën se bashkëpunimi i suksesshëm do të vazhdojë edhe në të ardhmen pas krijimit të grupit parlamentar në Kuvend për bashkëpunim me Parlamentin italian. Gjithashtu u përmend edhe përvjetori i fundit i 30 vjetëve nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Italisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut, me çka ambasadori i dhuroi atij një kopje të Publikimit të botuar me këtë rast.

Të dy bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime për agjendën e ardhshme legjislative, fokusin në integrimin evropian të vendit dhe rolin e Kuvendit në këtë proces, ruajtjen e një marrëdhënieje konstruktive dhe miqësore me të gjithë fqinjët dhe ndërtimin e urave të bashkëpunimit me vendet e të gjithë rajonit. mb/

Foto: Kuvendi i RMV

 

QËNDRONI TË LIDHUR