• e premte, 19 korrik 2024

Samharadze: Do të tentojmë të vërejmë nëse votimi po zhvillohet në pajtim me standardet e OSBE-së

Samharadze: Do të tentojmë të vërejmë nëse votimi po zhvillohet në pajtim me standardet e OSBE-së

Shkup, 8 maj 2024 (MIA) - Gjatë vëzhgimit do të tentojmë të regjistrojmë nëse votimi po zhvillohet në pajtim me standardet e OSBE-së. U dëshirojmë sukses votuesve në arritjet e tyre të ardhshme, deklaroi sot koordinatori i posaçëm i OSBE-së, Nikoloz Samharadze pasi me shefen e misionit të AP të OSBE-së, Karina Odebrik vizituan vendvotime në SHF "Kiro Gligorov" në lagjen Kapishtec në Shkup.

Ai potencoi se aktivitetet e tyre janë në kuadër të misionit të përbashkët të Asamblesë parlamentare të OSBE/ODIHR-së dhe Këshillit të Evropës.

"Këtu jemi në qendër të Shkupit, kryejmë vëzhgim të vendvotimit në një shkollë fillore. Po ashtu do të bëjmë vëzhgime në tërë shtetin, në rajonet rurale dhe urbane dhe të gjitha vërejtjet dhe vëzhgimet tona, do t'i themi nesër në konferencë për shtyp në ora tre", paralajmëroi Samharadze.

Karina Odebrik, shefe e misionit të AP të OSBE-së, informoi se kanë mbi 300 vëzhgues, ndërsa nga Asamblea parlamentare 56 vëzhgues nga 25 vende. 

"Ajo që është me rëndësi gjatë vëzhgimit, është, t'i mbledhim të gjitha vërejtjet dhe vëzhgimet dhe të gjithë i vendosim në një deklaratë të përbashkët", sqaroi Odebrik. bsh/

Foto dhe video: MIA 

QËNDRONI TË LIDHUR