• e martë, 16 prill 2024

Nuk ka bllokadë në vendkalimin kufitar Evzoni

Nuk ka bllokadë në vendkalimin kufitar Evzoni

 Strumicë, 23 shkurt 2024 (MIA)  - Vendkalimi kufitar Evzoni (Bogorodicë) sonte nuk është i bllokuar nga bujqit grekë edhe krahas paralajmërimeve se nga ora 19 deri në orën 21 do të jetë i mbyllur sipas kohës së Maqedonisë së Veriut ai do të jetë i mbyllur. 

Këtë për MIA-n e ka bërë të ditur shefi i Qendrës Rajonale  për Çështje Kufitare Jug pranë MPB-së, Sllavço Bogev.

Sipas paralajmërimeve të sotme të bujqve grekë nga pjesa veriore e vendit vendkalimi  duhej të bllokohet periodikisht për një kohëzgjatje prej dy orësh dhe çdo gjysmë ore automjetet dhe kamionët do të lëshohen pas dhjetë minutave. 

Përndryshe, vendkalimi kufitar Evzoni edhe dje nuk u bllokua, edhe pse pati paralajmërime nga bujqit grekë. Ata paralajmëruan  se bllokadat do t’i organizojnë çdo ditë deri të hënën më 26 shkurt

Foto: Arkivi i MIA-s 

 

QËNDRONI TË LIDHUR