• e mërkurë, 12 qershor 2024

Në vendin tonë regjistrohen 800 raste me Kovid 19 në nivel mujor

Në vendin tonë regjistrohen 800 raste me Kovid 19 në nivel mujor

Shkup, 19 tetor 2023 (MIA) - Regjistrohen 800 raste me Kovid-19 në vend në nivel mujor, ndërsa është rritur edhe numri i personave që testohen, tha sot në pyetjen e gazetarëve, Zllate Mehmedoviç, zëdhënës i Komisionit për sëmundje infektive.

Sipas tij, në bazë nuk bëhet fjalë për numra seriozë, që do të mund të jenë shkak për rrezikimin e kapaciteteve shëndetësore.

"Tani për tani mjafton rekomandimi për vendosjen e maskave mbrojtëse në objektet shëndetësore", thotë Mehmedoviç, i cili mori pjesë në konferencën e rregullt të Ministrisë së Shëndetësisë për gazetarë me temë “Vaksinimi i rregullt i fëmijëve – fakte dhe dezinformata”.

Komisioni për sëmundje infektive të Ministrisë së Shëndetësisë rekomandoi që maskat të përdoren vetëm në objektet shëndetësore si parandalim të përhapjes së Kovid-19, por nuk ka të bëjë për farmacitë apo shtëpitë e të moshuarve. rq/bsh/

 

QËNDRONI TË LIDHUR