• e mërkurë, 17 korrik 2024

Më shumë se gjysma e të punësuarve të Gjykatës Kushtetuese janë paraqitur për të dhuruar gjak në aksionin me rastin e jubileut gjashtëdekadësh

Më shumë se gjysma e të punësuarve të Gjykatës Kushtetuese janë paraqitur për të dhuruar gjak në aksionin me rastin e jubileut gjashtëdekadësh

Shkup, 30 prill 2024 (MIA) - Më shumë se gjysma e punonjësve të Gjykatës Kushtetuese janë paraqitur për të dhuruar gjak në aksionin e sotëm që e organizuan vetë me rastin e jubileut gjashtëdekadësh. Siç informoi sot në mëngjes kryetarja e Gjykatës, Dobrilla Kacarska, me këtë institucioni e tregon edhe anën humane.

"Gjykata Kushtetuese e feston 60 vjetorin e ekzistencës dhe me rastin e këtij jubileu paralajmëroi një sërë aktivitetesh. Punonjësit dhanë idenë që një nga ato veprime të ishte dhurimi i gjakut, që do të thotë se Gjykata tregon edhe ushqimin e saj human. Më shumë se gjysma e punonjësve u regjistruan për të dhuruar gjak, ose nga gjithsej 60 më shumë se 30 ranë dakord për të dhuruar gjak", tha Kacarska.

Aksioni mbahet nën moton "Bëhu human  - shpëto jetë" në bashkëpunim me Kryqin e Kuq të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Filloi në ora 9 dhe do të zgjat derinë ora 14.

Nëpërmjet kësaj aksioni të dhurimit të gjakut, Gjykata Kushtetuese shpreh solidaritet dhe humanizëm dhe në të njëjtën kohë i bashkohet apeleve të Kryqit të Kuq për sensibilizimin e dhurimit të gjakut dhe motivimin e një numri më të madh të njerëzve për të dhuruar vullnetarisht. mb/

Foto/video: MIA

QËNDRONI TË LIDHUR