• e premte, 19 korrik 2024

Sllovenët votojnë për nëntë eurodeputetë dhe në tre referendume

Sllovenët votojnë për nëntë eurodeputetë dhe në tre referendume

Lubjanë, 9 qershor 2024 (MIA) - Votuesit sllovenë sot zgjedhin nëntë deputetë në Parlamentin Evropian dhe po ashtu votojnë në tre referendume këshilldhënëse.

Referendumet janë për ndërprerje vullnetare të ndihmuar të jetës, për përdorimin e kanabisit për nevoja personale dhe për votim preferencial në zgjedhjet parlamentare.

Pothuaj 1,8 milionë sllovenë kanë mundësi të zgjedhin mes 11 partive dhe 99 kandidatëve për eurodeputetë. bsh/

Foto: arkiv EPA

QËNDRONI TË LIDHUR