• e mërkurë, 21 shkurt 2024

Në Universitetin e Tetovës u organizua panel diskutimi për gratë në biznes

Në Universitetin e Tetovës u organizua panel diskutimi për gratë në biznes

Tetovë, 23 mars 2023 (MIA) - Panel diskutimi, me temë: “Gratë në biznes: përparësitë, sfidat dhe mundësitë” u organizua sot në Tetovë me rastin e muajit historik të gruas. Panelin e organizuan Këndi Amerikan në Tetovë, në bashkëpunim me Institutin për Lidership dhe Politika Publike, si dhe me Universitetin e Tetovës.

Pjesë e këtij panel diskutimi, siç njofton Zyra për informim e UT-së, ishin, Erik Mejer, Zëvendësambasador i SHBA-së në Maqedoninë e Veriut, Pranvera Kasami, presidente e Institutit për Lidership dhe Politika Publike, Susanne Maçac, drejtoreshë në kompaninë Bajer, Selvie Shaqiri, drejtuese biznesi dhe Artina Kamberi, drejtoreshë e Parkut Teknologjik të Universitetit të Tetovës.

Në fjalën e tij, Rektori i Universitetit të Tetovës, Kushtrim Ahmeti tha se, një ngjarje e tillë është frymëzuese për të ndërmarrë veprime drejt krijimit të një bote biznesi më të barabartë dhe gjithëpërfshirëse.

“Ne e dimë se kur gratë kanë sukses, bizneset dhe komunitetet lulëzojnë. Hulumtimet tregojnë se kompanitë me më shumë diversitet gjinor priren të jenë më inovative dhe fitimprurëse. Është e qartë se mbështetja dhe fuqizimi i grave në biznes nuk është vetëm gjëja e duhur, por edhe gjëja e zgjuar”, u shpreh Rektori Ahmeti.

Ndërsa panelistët folën më shumë mbi eksperiencat e tyre në fushën e sipërmarrësisë, duke ndarë me të pranishmit sfidat dhe vështirësitë me të cilat përballen gratë në botën e biznesit. Ata, po ashtu i dhanë edhe rekomandimet e tyre se si të tejkalohen të gjitha këto sfida dhe gratë të jenë edhe më shumë të përfshira në sipërmarrësi.

QËNDRONI TË LIDHUR