• e enjte, 25 korrik 2024

Në Gjykatën Themelore në Kumanovë vazhdoi seanca kundër kryetarit të komunës së Kumanovës Dimitrievski

Në Gjykatën Themelore në Kumanovë vazhdoi seanca kundër kryetarit të komunës së Kumanovës Dimitrievski

Kumanovë, 17 qershor 2024 (MIA) - Në Gjykatën Themelore të Kumanovës sot vazhdoi seanca në të cilën kryetari i Komunës së Kumanovës Maksim Dimitrievski akuzohet për keqpërdorim të pozitës dhe kompetencave zyrtare, pas kallëzimit penal nga kompanitë ndërtuese të Kumanovës për rastin e mosmarrjes së lejeve të ndërtimit në Kumanovë.

Dimitrievski potencoi se nuk ndihet fajtor.

Seanca e radhës është caktuar për më 2 korrik, kur do të dëgjohet edhe një dëshmitar tjetër nga sektori i urbanistikës nga komuna e Kumanovës.

Ndërmarrjet e ndërtimit besojnë se janë të dëmtuara, sepse e njëjta përbërje e këshillit dhe e kryetarit kanë votuar për PDU-në, në të cilën kanë dashur të investojnë investitorët, më vonë këshilli me propozim të kryetarit ka marrë vendim për pezullimin e PDU-së që i referohet një parcele pranë gjimnazit dhe ambulancës së shkollës.

Në seancë u prezantuan provat verbale, janë dëgjuar dy pronarët dhe një dëshmitar i propozuar nga prokuroria. Dy kompanitë ndërtimore nga Kumanova, “UPM-GRUP” SHPKPNJ dhe “HROMAK Emil” SHPKNJP, mendojnë se Dimitrievski ka keqpërdorur pozitën e kryetarit të komunës dhe i ka dëmtuar.

Sipas Boban Spasovskit, pronar i "UPM Grup", kryebashkiaku me qëllim e ka keqpërdorur pozitën e tij dhe nuk ka dhënë me kohë miratimet për ndërtim, as llogaridhënie për pagesën e komunaleve. Ai tha se do të kërkojë edhe dëmshpërblim, duke akuzuar se kryebashkiaku përmes administratës e ka zvarritur procedurën. 

Emil Georgievski, pronar i “Hromak” tha se kompania e tij ishte përgjegjëse për operimin, ndërsa partneri i tij ishte përgjegjës për punët administrative. Të dy, duke iu përgjigjur pyetjeve të mbrojtjes së të akuzuarve, thanë se ishte praktikë që të lidheshin kontrata me kontraktorët që duhej të kryenin aktivitetet në parcelën ndërtimore para se të fillonte ndërtimi dhe se kishin marrë përsipër të paguanin paradhënie me disa kontraktorë. Sipas Georgievskit, të njëjtën gjë po e bëjnë edhe tani në qytete të tjera dhe në vendet fqinje. Dhe Georgievski do të kërkojë dëmshpërblim. Personat juridikë kërkojnë rreth 3.3 milionë denarë.

Mbrojtja kishte pyetje, se si para se të merrnin leje kishin filluar procedurat me kompanitë e tjera kontraktore, filluan të paguanin dhe paradhënie, edhe pse nuk e kishin fare lejen dhe se vendimi i ndërtimit ishte i vlefshëm për të gjitha objektet jo vetëm për objektin kontestues, dhënë në projektin e kompanive, Spasovski tha se është biznesmen dhe rrezikon dhe se kjo është praktikë e vendosur në sferën e tyre.

Në seancën e sotme është dëgjuar edhe udhëheqësja e Sektorit për veprimtari komunale, Lidija Lang Spasovska, e cila tha se afatet ligjore për kompensim janë të shkurtra dhe se duhet nënshkrime nga këshilltari, menaxheri dhe kryetari i komunës. rq/

Foto: MIA

 

QËNDRONI TË LIDHUR