• e shtunë, 15 qershor 2024

Miratohen ankesa për edhe tre vendvotime - një në Ohër dhe dy në Krushevë

Miratohen ankesa për edhe tre vendvotime - një në Ohër dhe dy në Krushevë

Shkup, 14 maj 2024 (MIA) - Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve mbrëmë e shfuqizoi votimin edhe në tre vendvotime. Bëhet fjalë për vendvotimin 1272 në komunën e Ohrit dhe për vendvotimet 1194 dhe 1202, të dyja në Krushevë, pas ankesës së parashtruar grupore nga Koalicioni "Maqedonia Juaj", e udhëhequr nga VMRO-DPMNE-ja.

Siç njofton kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Dashtevski,  pas numërimit të përfunduar për vendvotimin 1272 në Ohër, u konfirmua se procesverbali nuk është plotësuar në mënyrë të rregullt, ka edhe korrigjim në pjesën e votuesve të vendosur me hyrje manuale.

Ankesa u miratua me një votë kundër. "Kundër" votoi nënkryetarja e KSHZ-së, Ditmire Shehu, e cila tha se numri i votuesve përputhet me numrin e nënshkrimeve. Ajo sqaroi se vërejtja për rezultatet nga ky vendvotim në të vërtetë ka të bëjë me procesverbalin 16 në pjesën 4, ku është plotësuar gabimisht, e kjo është,  thotë, gabim që e kanë pothuaj të gjitha këshillat zgjedhorë.

Në Krushevë, ankesat për dy vendvotimet janë miratuar për shkak të mospërputhjes së numrave nga procesverbali me ato nga aparati për identifikim biometrik.

KSHZ-ja vazhdon me shqyrtimin e ankesave të arritura.

Deri tani janë shqyrtuar ankesat nga Koalicioni "Vlen", me ç'rast u miratua një ankesë për vendvotmin 2102 në Zhelinë.

Për rezultatet zgjedhore deri te KSHZ-ja janë parashtruar 27 ankesa - nëntë nga Koalicioni Vlen, tetë nga VMRO-DPMNE, pesë nga LSDM-ja dhe katër nga E Majta. Kryetari i KSHZ-së, Dashtevski në seancën e KSHZ-së potencoi se bëhet fjalë për ankesa grupore me me shumë vende të përfshira zgjedhore.

Sipas rezultateve të para zyrtare për zgjedhjet parlamentare që i ka publikuar KSHZ-ja, Koalicioni "Maqedonia e Juaj" e udhëhequr nga VMRO-DPMNE-ja ka fituar 58 mandate të deputetëve, pas çka vijojnë Fronti Evropian i udhëherqur nga BDI-ja me 19 mandate, Koalicioni për ardhmëri evropiane, i udhëhequr nga LSDM-ja me 18, Koalicioni Vlen me 13, ndërsa Lëvizja ZNAM për Maqedoninë tonë dhe E Majta nga gjashtë mandate të deputetëve. bsh/

Foto: Printskrin

QËNDRONI TË LIDHUR