• e diel, 16 qershor 2024

IOM: Bilanci i ri - Më shumë se 670 të vdekur nga rrëshqitja e dheut në Papa Guinea e Re

IOM: Bilanci i ri - Më shumë se 670 të vdekur nga rrëshqitja e dheut në Papa Guinea e Re

Port Morsbi, 26 maj 2024 (MIA) - Më shumë se 670 persona humbën jetën nga rrëshqitja e dheut në Papa Guinea e Re, sipas vlerësimeve të reja të Organizatës Ndërkombëtare për Emigrim (IOM).

Shefi i misionit të agjencisë për emigrim në KB në shtetin ishull në pjesën jugore të Oqeanit Paqësor, Serhan Aktoprak, deklaroi sot se bilanci i shqyrtuar i të vdekurve janë bazë e llogaritjeve të autoriteteve në fshatin Xhambali dhe provincën Enga, ku më shumë se 150 shtëpi ishin bllokuar nga rrëshqitja e dheut të premten.

Vlerësimi paraprak ishte se 60 shtëpi ishin goditur nga rrëshqitja e dheut. fc/

Fotografia: Arkivi i MIA-s

 

 

 

QËNDRONI TË LIDHUR