• e shtunë, 15 qershor 2024

Ekspozitë e parë personale e piktores Arbëresha Ameti në Tetovë

Ekspozitë e parë personale e piktores Arbëresha Ameti në Tetovë

Tetovë, 15 maj 2024 (MIA) - Piktorja Arbëresha Ameti nga Tetova dje prezantoi ekspozitën e saj të parë personale me fotografi në Qendrën për kulturë "Ilo Anteski-Smok" në Tetovë.

Për krijimtarinë e piktores së re kanë folur profesori Miftar Memeti dhe recensenti Arlind Farizi, bëjnë të ditur sot nga Qendra.

"Këndshëm eksperimentoi dhe në fund prodhon vepër arti. Si një aventurier i pasionuar i artit pamor, si një udhëtar i bindur dhe me përvojë, Arbëresha Ameti nuk njeh saktësisht formën përfundimtare të veprës së tij, por i njeh të metat dhe vlerat e veprës, krijon dhe rikrijon sërish, shkon larg dhe kthehet sërish dhe punon me zell deri në realizimin e përsosur të idesë kreative", theksoi në recensionin e tij, Arlind Farizi.

 “Estetika teksturë në pikturë” titullohet ekspozita që mund të ndiqet në hollin e Qendrës së kulturës.

Foto: QK

QËNDRONI TË LIDHUR